«Πεντάρα» Ολυμπιακού στη βραδιά του Γιάγια

Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 23:19
UPD:23:32
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Ουσιαστικός και με εξαιρετική απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός περιόρισε τον ΠΑΣ Γιάννινα σε παθητικό ρόλο και επικράτησε των Ηπειρωτών με 5-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν η δεύτερη νίκη, που τη φέρει ισάβαθμη στην πρώτη θέση με Άρη και ΑΕΚ, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχασε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική πληρώνοντας το βαρύ πρόγραμμά του, καθώς στην πρεμιέρα είχε παίξει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Με τον Γιάγια Τουρέ να παρακολουθεί τον αγώνα, στην επιστροφή του στον Πειραιά ύστερα από 12 χρόνια μιας «ουράνιας» καριέρας (Μονακό, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι) και να αποθεώνεται μετά τη λήξη, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη ισχύος, πείθοντας ότι επανήλθε στα φαβορί για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν θεαματικός, γρήγορος, με φαντασία και όρεξη για παιχνίδι ως το τελευταίο λεπτό, ενώ είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ και αυτό είναι ένα στοιχείο ενδεικτικό του τρόπου και της ποικιλίας που έχει προσθέσει στο παιχνίδι του.

Ο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με δύο αλλαγές συγκριτικά με τα τελευταία παιχνίδια της, καθώς ο Φετφατζίδης ήταν στη θέση του Χριστοδουλόπουλου και ο Μερία είχε αντικαταστήσει τον Μιράντα στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή και κατάφερε να προηγηθεί στο 33΄ με κεφαλιά του Ελαμπντελαουί, που πρόλαβε την έξοδο του Βελλίδη στη 40άρα μπαλιά του Καμαρά, ενώ στο 41΄ ο Φορτούνης διπλασίασε από τα 11 βήματα στο πέναλτι που καταλογίστηκε σε χέρι του Τζημόπουλου

Στο 46΄ οι Πειραιώτες άγγιξαν το τρίτο γκολ, αλλά σε άδεια εστία από τη σέντρα-ασίστ του Ποντένσε ο Φετφατζίδης σημάδεψε το δοκάρι. Στο 55΄ και μετά από ωραία συνεργασία η μπάλα κατέληξε τον Ποντένσε, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-0. Στο 75΄ οι Γιαννιώτες είχαν τη μοναδική καλή ευκαιρία τους στο παιχνίδι, αλλά το σουτ του Μυστακίδη βρήκε στο δοκάρι.

Στο 90΄ ο Γκερέρο πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ της αγωνιστικής, καθώς ο Ισπανός φορ πήρε την μπάλα από το κέντρο και με ωραία ενέργεια πέρασε τον Τζημόπουλο και την άφησε στα δίχτυα του Βελλίδη, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μεριά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις