ΠΑΣΟΚ: Επίκαιρη ερώτηση για ΟΠΑΠ

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 16:07
A- A A+

Επίκαιρη Επερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Οικονομίας και Δικαιοσύνης, κατέθεσαν 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ολιγωρία της κυβέρνησης -όπως αναφέρουν- για την πάταξη φαινομένων κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και διαφθοράς στον ΟΠΑΠ.

Μεταξύ άλλων στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καυτηριάζουν το γεγονός ότι το δ.σ. του ΟΠΑΠ απαρτίζεται από «συγγενείς και φίλους, και από υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ», ενώ έχει καταργηθεί η εκπροσώπηση της ΟΚΕ και των εργαζομένων στην εταιρεία.

Επίσης επισημαίνεται ότι όλες οι προμήθειες υλικών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το οικονομικό ύψος, γίνονται με μαθηματικό τύπο και με εξόφθαλμα κατευθυνόμενο τρόπο, ώστε στην ουσία να καταλήγουν να γίνονται με απευθείας ανάθεση.

Τέλος, κάνουν λόγο για υπέρογκες αυξήσεις των μηνιαίων αποζημιώσεων και των πριμ του διευθυνοντος συμβούλου, των μελών του δ.σ. και του προέδρου του ΟΠΑΠ, υποστηρίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο, ο μισθός του προέδρου αυξήθηκε κατά 300%, του διευθύνοντος συμβούλου κατά 67%. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η μηνιαία αποζημίωση για το 2ο εξάμηνο του 2006 θα ανέρχεται για τον διευθύνοντα σύμβουλο σε 15.000€ και για τον πρόεδρο σε 12.000€, ενώ θα τους καταβληθεί πριμ παραγωγικότητας για το 2005 ύψους 50.000€ στον καθένα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή