Πολιτική σύγκρουση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 21:43
UPD:21:46
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα έχει καταστεί ο αριθμός των παιδιών, τα οποία μένουν εκτός των δημόσιων βρεφονηπιακών/παιδικών σταθμών, με την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Απαντώντας στις κατηγορίες της Ν.Δ., το υπουργείο Εργασίας έκανε λόγο για «διαστρέβλωση της πραγματικότητας» και υπενθύμισε ότι το 2014, επί κυβέρνησης Ν.Δ., καλυπτόταν η πρόσβαση μόλις 80.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αντίθετα, συνέχισε, «η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε τρία χρόνια αύξησε κατά 50% τον αριθμό των παιδιών που καλύπτονται δωρεάν και έτσι, το 2017, 120.000 παιδιά εισήλθαν δωρεάν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Όσον αφορά τη διαδικασία χορήγησης voucher, το υπουργείο διευκρίνισε ότι είναι «ενιαία και διακρίνεται σε δύο φάσεις, μία τον Ιούλιο και μία τον Σεπτέμβριο». «Έτσι, πριν καν υλοποιηθεί η β' φάση, η Ν.Δ. έσπευσε να μιλήσει για ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης και για χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών» σχολίασε σκωπτικά.

Και συνέχισε: «Για την περίοδο 2018-2019, η κυβέρνηση, όπως έπραξε και πέρυσι, θα καλύψει με voucher στη δεύτερη φάση της διαδικασίας όλα τα παιδιά που η μητέρα τους έχει εγκεκριμένο φάκελο και θα δηλώσει διαθέσιμη θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό».

Το υπουργείο Εργασίας υπενθύμισε, τέλος, ότι ήδη «χρηματοδοτείται η δημιουργία 400 νέων τμημάτων βρεφονηπιακών σταθμών για το 2018, καλύπτοντας ως εκ τούτου 10.000 επιπλέον παιδιά».

Νωρίτερα, η Ν.Δ. έκανε λόγο για «ακόμη μία ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης», καθώς «παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις όχι μόνο των αρμοδίων υπουργών, αλλά ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας παραδέχθηκε ότι 35 .000 παιδιά θα μείνουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών».

«Επαναλαμβάνουμε την αδιαπραγμάτευτη προγραμματική μας δέσμευση: η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού» πρόσθεσε, επιπλέον, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, έκανε λόγο για 15.000 – 16.000 παιδιά, τα οποία θα μείνουν εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών κατά τη φετινή χρονιά, καθώς μέχρι το τέλος της διαδικασίας θα διανεμηθούν τουλάχιστον 126.000 voucher, σε σύνολο 141.000 έγκυρων υποψηφιοτήτων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή