Παπουτσής: Η Τουρκία ζητεί αποζημίωση για τα αποτελέσματα της έντασης που η ίδια δημιουργεί

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 19:29
A- A A+

«Όσο περνάει η επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης για τις επιτυχίες της κ. Μπακογιάννη, αποκαλύπτεται ότι η Τουρκία όχι μόνο διατηρεί τις αμφισβητήσεις της εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά ταυτόχρονα ενδέχεται να ζητήσει και αποζημίωση για τα αποτελέσματα της έντασης που η ίδια δημιουργεί στον εναέριο χώρο του Αιγαίου με τα τραγικά επακόλουθα που ζήσαμε. Ε' όχι, πάει πολύ».

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/14/1202764.htm .

Εξάλλου, σχολιάζοντας δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού για την Ε.Ε. και το Κυπριακό http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/14/1202800.htm , ο κ. Παπουτσής σημείωσε:

«Είναι απαράδεκτο ο κ. Ερντογάν να επιχειρεί να συνδέσει τις υποχρεώσεις της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με την de facto αναγνώριση των κατεχόμενων στην Κύπρο. Και κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει, επιτέλους, στον κ. Ερντογάν και στην Τουρκία, ότι η λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων οφείλεται ακριβώς στη συνεχιζόμενη παράνομη τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή του Βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρας - μέλους του ΟΗΕ και ταυτόχρονα μέλους της Ε.Ε.».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή