Σεισμός 4,9 Ρίχτερ μεταξύ Τρικάλων - Καρδίτσας

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 10:31
UPD:12:53
usgs
A- A A+

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.12 το πρωί μεταξύ των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 31χλμ. νότια - νοτιοανατολικά των Τρικάλων.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 1,8 χλμ. και έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές, μεταξύ άλλων στα Τρίκαλα, στη Λάρισα, στη Λαμία, στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μικρές κατολισθήσεις στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο. Οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε η ΕΜΑΚ. Ο δήμος Τρικκαίων έθεσε σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες οι κάτοικοι μπορούν να αναφέρουν τυχόν ζημιές ή προβλήματα που σχετίζονται με τον σεισμό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του δήμου Τρικκαίων, Θ. Παπασίκας, ανέφερε πως «υπάρχει ψυχραιμία» παρά το γεγονός ότι η περιοχή «κουνήθηκε αρκετά». Όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, ενώ υπάρχει πλήρης κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας του δήμου.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αργιθέας ανέφερε πως έχουν καταγραφεί ανεπίσημα ρωγμές σε κατοικίες, κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα. Ο ίδιος σημείωσε πως ο μηχανισμός του δήμου έχει τεθεί σε συναγερμό από την πρώτη στιγμή για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα.

Ο επικεφαλής του δήμου της Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής, δήλωσε από την πλευρά του πως μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες ζημιές σε κατοικίες.

Ο δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός, είπε πως έχουν αναφερθεί ρωγμές σε ελάχιστες παλαιές κατοικίες, κυρίως στα ορεινά του δήμου, ενώ οι λίγες κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή