Σύγχυση με τον διαδικτυακό «θάνατο» του Κώστα Γαβρά

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 18:38
A- A A+

Σύγχυση και επικοινωνιακό χάος προκάλεσε ανάρτηση από λογαριασμό με τα στοιχεία της νέας υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, στον οποίο υπήρχε ανάρτηση σχετική με τον θάνατο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του λογαριασμού η οποία είναι γραμμένη στα αγγλικά αναφέρει: «Έκτακτο: Λαμβάνω τώρα από το Παρίσι τα νέα για τον θάνατο του Έλληνα σκηνοθέτη και παραγωγού Κώστα Γαβρά. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί σύντομα».

Μυρσίνη Ζορμπά: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση»

«Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομά μου», δήλωσε η νέα υπουργός Πολιτισμού για την ψεύτικη είδηση για τον θάνατο του Κώστα Γαβρά, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της.

Η κα Ζορμπά είπε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.

«Δυστυχώς, οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση».

«Ήμουν στο υπουργείο για την τελετή παράδοσης - παραλαβής. Ομολογώ ότι δεν το έχω δει, διότι φυσικά δεν είναι δικό μου, είναι κάποιος χάκερ που έχει δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ στο Twitter», ανέφερε σε δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού.

Προτεινόμενα για εσάς