Σρι Λάνκα: Αντίποινα του στρατού μετά την επίθεση ανταρτών σε λεωφορείο

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 09:22
A- A A+

Ο στρατός της Σρι Λάνκα εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών Ταμίλ ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον λεωφορείου, που προκάλεσε το θάνατο σε 64 ανθρώπων, ανάμεσά τους και πολίτες, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Το πυροβολικό έβαλε εναντίον θέσεων των ανταρτών στη Σαμπούρ, στην περιοχή Τρινκομαλέ, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι χωρίς όμως να ανακοινώσουν αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.

Νάρκη εξερράγη σήμερα το πρωΐ στη βόρεια Σρι Λάνκα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 64 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 45. Η επίθεση αυτή, που έγινε με την πυροδότηση της νάρκης στην επαρχία Ανουρανταπούρα, είναι το αιματηρότερο επεισόδιο στην χώρα από την κήρυξη της εκεχειρίας το 2002, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις.

Ανάμεσα στα θύματα, είπε ο Σαμαρασίνγκε, είναι "μικρά παιδιά, γυναίκες και ιερείς".

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για θέματα άμυνας και ασφάλειας Κεχελίγια Ραμπουκουέλα καταδίκασε την ενέργεια, αποδίδοντάς την στην αυτονομιστική οργάνωσης Τίγρεις των Ταμίλ ΕΕΛΑΜ (LTTE). "Πρόκειται για μια βάρβαρη τρομοκρατική πράξη που διέπραξαν οι Τίγρεις", δήλωσε.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή