Στις Βρυξέλλες Καραμανλής, Παπανδρέου

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 11:50
A- A A+

Αρχίζουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο, ενώ θα μετάσχει στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στο περιθώριο της συνόδου.

Τα βασικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι η διεύρυνση της Ε.Ε., η ικανότητά της να απορροφήσει νέα κράτη - μέλη, η πορεία της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και η ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σημερα θα συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπροεδρεύει με τον πρώην πρωθυπουργό της Φιλανδίας, Πάαβο Λιπόνεν.

Η Συμβουλευτική Ομάδα του ΕΣΚ θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο για την διεύρυνση Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή