Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα αποφασίσει για το Κόσοβο αν παραμείνει το αδιέξοδο

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 12:28
A- A A+

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα λάβει την απόφαση για το μέλλον του Κοσόβου, εάν οι διαφορές μεταξύ των αντιπροσωπειών των Σέρβων και των Αλβανών που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις για το καθεστώς του Κοσόβου παραμείνουν αγεφύρωτες έως το τέλος της διαδικασίας.

Στη δήλωση αυτή προέβη η εκπρόσωπος του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες για το μέλλον του Κοσόβου, Μάρτι Αχτισάαρι, Χούα Ντιανγκ, σημειώνοντας ότι ο κ. Αχτισάαρι σκοπεύει σύντομα να καλέσει τις δύο πλευρές, Αλβανούς και Σέρβους, να παρουσιάσουν «σε ανώτατο επίπεδο τις θέσεις τους για το καθεστώς του Κοσόβου».

Η εκπρόσωπος του κ. Αχτισάαρι σε δηλώσεις της στην εφημερίδα του Βελιγραδίου «Βέτσερνιε Νόβοστι» που δημοσιεύονται υπό τον τίτλο «ολοένα και πιο κοντά στην επιβολή λύσης» χαρακτηρίζει αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι η παραίτηση του επικεφαλής της πολιτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK), Σόρεν Γέσεν Πέτερσεν, αποτελεί προοίμιο της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

«Εως τώρα διεξήχθησαν έξι γύροι συνομιλιών στη Βιέννη για θέματα τεχνικής φύσης και οι δύο πλευρές γνωρίζουν τώρα καλύτερα ποιες είναι οι διαφωνίες τους στα προβλήματα που εξετάζονται. Υπάρχει μεταξύ τους μεγάλο χάσμα. Προς το παρόν εργαζόμαστε για να καταστήσουμε δυνατή τη συνέχιση των συνομιλιών και ελπίζουμε ότι θα κατορθώσουμε να υπάρξει προσέγγιση των δύο πλευρών», εξήγησε η κ. Ντιανγκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή