Με «βέλη» κατά της ΝΔ η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 17:21
UPD:17:39
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Επίθεση στην ΝΔ εξαπέλυσε ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.

Ο κ. Κοντονής αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αυτά τα τριάμισι χρόνια», τους εργαζόμενους στο υπουργείο, και τους δικαστικούς λειτουργούς, για τους οποίους τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία, όχι όλοι εκτελούν τα καθήκοντά τους με εργατικότητα και εντιμότητα», είπε για τον αρχηγό της αξιωματικής  αντιπολίτευσης:

«Η κυβέρνηση δίνει όλα αυτά τα χρόνια μια μεγάλη μάχη απέναντι σε ένα συστημα διαπλοκής και διαφθοράς που συνέδραμε για να πέσει η χώρα στα βράχια, στόχος μας είναι να μην επανέλθει αυτό το σύστημα, το σύστημα με τον κ. Μητσοτάκη με τη Νέα Δεξιά που δομείται από τον ίδιο και ακροδεξιά στοιχεία, για να μην γυρίσει η Ελλάδα πίσω. Αυτήν την προσπάθεια θα την εκτιμήσει ο ελληνικός λαός». Στην προσπάθεια αυτή, όπως είπε ο υπουργός «μπορούμε να συμμετάσχουμε είτε ως απλοί στρατιώτες είτε ως εντεταλμένοι». 

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, επέλεξε να συστηθεί με ενα απόφθεγμα απο αρχαία ελληνική γραμματεία.

«Το δίκαιο είναι να αποφεύγεται η φιλονικεία απέναντι στην επιείκια και η απόκτηση δυναμης απέναντι στο γενικό καλό».

 Ο 43χρονος δικηγόρος, και μέχρι χθές γενικός γραμματεάς της κυβέρνησης, διαδέχτηκε τον Στ. Κοντονή και  στην τελετή παραλαβής έδωσε με τρία σημεία το αρχικό περίγραμμα των προθέσεων του:

«Η δικαιοσύνη και η πολιτική εξουσία πρέπει να ειναι στην ίδια πλευρά της μάχης απέναντι στους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος.

  • Αποτελεσματική απόδοση δικαιοσύνης για τους πολλούς.
  • Μετά την ολοκλήρωση του προγραμματος προσαρμογής, εντός του υφισταμένου πλαισίου, οφείλουμε να βελτιώσουμε τη δουλειά των δικαστών, των δικαστικών υπαλλήλων, των δικηγόρων, συμβολαιογράφων κλπ. Αναφέρομαι σε αυτούς που πασχίζουν καθημερινά στο χώρο των δικαστηρίων.
  • Στους επομενους μήνες θα κληθουμε να υποστηρίξουμε το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση δικαστηρίων κλπ».

Παρούσα στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν και η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην ππρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. 

Ρομαντικός, σφοδρός πολέμιος κάθε λογικής που οδηγεί σε συστημικές παγίδες δήλωσε οτι θα παραμείνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Κοντονή για τη συνεργασία που είχαν.

«Αποχαιρετώ τον Στ. Κοντονή και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία. Καλωσορίζω τον Μιχάλη Καλογήρου και του εύχομαι καλή επιτυχία. Εκτός από την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας, έχει την πολύτιμη αρωγή της ευφυίας, μετριοπάθειας του και της βαθιάς γνώσης των ευαίσθητων θεμάτων της δικαιοσύνης. Όσο για μένα θα παραμείνω ρομαντικός, σφοδρός πολέμιος κάθε λόγικής που οδηγεί σε συστημικές παγίδες», τόνισε

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή