«Ο ειρηνοποιός» στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 09:05
A- A A+

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ολοκληρώνει το κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Σατιρικές κωμωδίες με… στολή παραλλαγής», με την προβολή της ταινίας «Ο ειρηνοποιός» (1975 - 85’), την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου του (Δωρίδος 2 & λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος).

Στην υπόθεση του έργου, όταν ο Ναπολέων απειλεί να εισβάλει στη Τσαρική Ρωσία, ο δειλός Μπορίς Γκρούσενκο (Γούντι Άλεν) αναγκάζεται να καταταγεί στον στρατό για να σώσει τη χώρα του. Μάλιστα καταφέρνει να αιχμαλωτίσει μια ομάδα αξιωματικών του εχθρού αλλά ο γαλλικός στρατός είναι πολύ ισχυρός και σύντομα ο Ναπολέων φτάνει στη Μόσχα. Ο Μπορίς μαζί με τη Σόνια (Νταϊάν Κίτον), η οποία είναι η αγαπημένη του, καταστρώνουν σχέδιο δολοφονίας του Ναπολέοντα αλλά κάποιος άλλος τους προλαβαίνει.

Δυστυχώς, στον τόπο του εγκλήματος βρίσκεται ο Μπορίς, ο οποίος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Μέσα στη φυλακή, ο άθεος Μπορίς μεταμορφώνεται σε βαθιά θρησκευόμενο άτομο και δέχεται την επίσκεψη ενός αγγέλου, που υπόσχεται να τον σώσει από το εκτελεστικό απόσπασμα. Η εκτέλεση, όμως, πραγματοποιείται αφήνοντας τον Μπορίς απογοητευμένο, ενώ τη στιγμή του θανάτου του συνειδητοποιεί πως η πραγματική ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης είναι μόνο η αγάπη και ο θάνατος.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Γούντι Άλεν για την περίοδο των Ναπολεόντειων Πολέμων, με πλήθος σατιρικών αναφορών σε Ρώσους κλασικούς συγγραφείς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ: 210 3418011 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-17:00).

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς