Το νέο λογότυπο του ΥΠΠΟ παρουσίασε ο Γ. Βουλγαράκης

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 16:32
A- A A+

Το νέο λογότυπο του υπουργείου Πολιτισμού, που στο εξής θα βρίσκεται σε κάθε εκδήλωση που υποστηρίζει το υπουργείο, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης.

Όπως χαρακτηριστικά, είπε ο υπουργός, μια πανελλαδική έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΥΠΠΟ κατέδειξε ότι το προηγούμενο λογότυπο (απεικονιζόταν ένας κίονας) δεν σήμαινε τίποτα για τον Ελληνα πολίτη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα «το υπουργείο να στραφεί στην αναζήτηση μιας εικόνας που θα χτίζει βήμα-βήμα την αναγνωρισιμότητα του Ελληνικού Πολιτισμού», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η επιλογή της Καρυάτιδας συμβολίζει το σημαντικό ρόλο των Γλυπτών στην πολιτιστική μας κληρονομιά και ακόμα, αναδεικνύει την μορφή της Γυναίκας και υπαινίσσεται την εκπληκτική αντοχή του μνημείου στον χρόνο. Παράλληλα τονίζει τον ανθρωπο-κεντρικό χαρακτήρα του Ελληνικού Πολιτισμού και συνδυάζει αρμονικά το παλιό με το νέο».

Οπως εξήγησε ο κ. Βουλγαράκης, η δημιουργία του λογότυπου σχεδιάστηκε βάσει της μορφής της Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Προτεινόμενα για εσάς