Παπαδόπουλος: Παράνομη η κοινή άσκηση Τουρκίας και ψευδοκράτους

Δήλωσε άγνοια περί αμερικανικού διαβήματος προς τη Λευκωσία
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 17:16
A- A A+

Αγνοια για αμερικανικό διάβημα προς τη Λευκωσία σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πάντως πως είναι γνωστή η πολιτική των ΗΠΑ ότι «πρέπει να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας».

Όσο για τη θέση της Κύπρου, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως τάσσεται υπέρ της συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, υπό την αυστηρή προϋπόθεση όμως, ότι θα συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι των «25».

Για την άσκηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν από κοινού η Τουρκία και το παράνομο κατοχικό καθεστώς, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ήταν λάθος των Ηνωμένων Εθνών να παρακολουθήσουν την άσκηση και σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προβεί σε παραστάσεις.

«Η άσκηση αυτή είναι παράνομη και η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε να σεβαστούν τις δικές τους αποφάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή