ΕΦΚΑ: Ζητεί έλεγχο των ιατρικών γνωματεύσεων για την αναπηρία Φλώρου

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 16:43
UPD:16:48
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Έλεγχο των σχετικών ιατρικών γνωματεύσεων με βάση τις οποίες πιστοποιήθηκε η αναπηρία διέταξε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την αποφυλάκιση του Φλώρου Αριστείδη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Energa.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ διέταξε τον έλεγχο γνησιότητας των προσκομισθέντων δικαιολογητικών, τον έλεγχο συνταγογράφησης, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), την έναρξη διαδικασιών επιθεώρησης και ένορκης διοικητικής εξέτασης, καθώς και την υποβολή των πορισμάτων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση τη θέση αρχής για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του φορέα, τη διοίκηση και τη διαχείριση των υποθέσεών του.

Εξάλλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, δήλωσε πως «η απόφαση αποφυλάκισης του κ. Φλώρου ανήκει στην αρμοδιότητα του συμβουλίου των φυλακών, του συμβουλίου πλημμελειοδικών που έκρινε το θέμα. Δεν είναι απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που, από το 2011, είναι το αρμόδιο όργανο για όλα τα θέματα πιστοποίησης αναπηρίας, αλλά δεν κρίνει το αν κάποιος είναι φυλακισμένος, για να του αποδώσει ποσοστά αναπηρίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή