Formula 1: Νίκη για Φέτελ στο Βέλγιο

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 17:45
UPD:18:30
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
A- A A+

Η Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού στο Grand Prix του Σπα, στο Βέλγιο, που ήταν ο 13ος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Γερμανός προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στη διάρκεια του πρώτου γύρου, διαχειρίστηκε στη συνέχεια το προβάδισμά του και πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Mercedes.

Εκτός της νίκης, ο Φέτελ είδε επίσης τη διαφορά του από τον παγκόσμιο πρωταθλητή να μειώνεται στους 17 βαθμούς, ενώ την τριάδα του podium συμπλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull).

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η σύγκρουση του Νίκο Χούλενμπεργκ με τον Φερνάντο Αλόνσο στην αρχή του αγώνα, που έθεσε αμφότερους νοκ άουτ από τη συνέχεια, όπως και τον Λε Κλερκ πάνω στον οποίο έπεσε ο Ισπανός. 

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έπεσε με τη σειρά του πάνω στον Κίμι Ραϊκόνεν, με αποτέλεσμα αυτός να υποχρεωθεί να αλλάξει λάστιχο, με τον Φέτελ να βρίσκει ευκαιρία σε αυτές τις στιγμές αμηχανίας όλων να προσπεράσει τον Χάμιλτον.

Τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης βαθμολογούμενης δεκάδας κατέλαβαν κατά σειρά οι, Μπότας (Mercedes), Πέρες (Force India), Οκόν (Force India), Γκροζάν (Haas), Μάγκνουσεν (Haas), Γκασλί (Toro Ross), Έρικσον (Sauber).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις