O πολιτικός κόσμος των ΗΠΑ αποχαιρετά τον Μακέιν

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 10:12
UPD:10:13
EPA/STEVE POPE
A- A A+

O πολιτικός κόσμος των ΗΠΑ αποχαιρετά τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή, Τζον Μακέιν, που έφυγε από τη ζώη το βράδυ του Σαββάτου, σε ηλικία 81 ετών. Κάνουν λόγο για έναν Γερουσιαστή με ήθος, που υπηρέτησε υψηλά ιδανικά και έδωσε σκληρές μάχες. 

«Μέχρι τον θάνατό του, υπηρέτησε πιστά τις ΗΠΑ επί εξήντα χρόνια» ανέφερε το γραφείο του στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, πρότεινε να μετονομαστεί το κτίριο όπου είχε το γραφείο του ο εκλιπών σε κτίριο Τζον Μακέιν.

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της εμβληματικής αυτής μορφής της αμερικανικής πολιτικής σκηνής εξέφρασαν τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξαιρετικά σύντομο μήνυμα του Τραμπ- σε ανάρτησή του στο Twitter- ήρθε με αρκετή καθυστέρηση, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά μέσα, υπενθυμίζοντας ότι οι δύο άνδρες είχαν συγκρουστεί σφοδρά τον τελευταίο χρόνο. 

Αντίθετα τα επίσημα συλλυπητήρια μηνύματα από πρώην προέδρους, πολιτικούς συμμάχους και αντιπάλους, δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα σε μερικά λεπτά από τη μετάδοση της είδησης για τον θάνατό του.

Για έναν «άνδρα με βαθιές πεποιθήσεις», έναν «πατριώτη ύψιστης τάξεως» έκανε λόγο στην ανακοίνωσή του ο Τζορτζ Μπους. «Πάντοτε θαύμαζα και σεβόμουν τον Τζον, γιατί πάντα εργαζόταν για να βρεθεί πεδίο συνεννόησης, όσο δύσκολο κι αν ήταν» έγραψε ο Μπιλ Κλίντον. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή