Αφγανιστάν: Κύμα επιθέσεων καμικάζι φοβούνται οι αρχές- δεν έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις υπουργών

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 10:00
UPD:10:01
REUTERS/MOHAMMAD ISMAIL

Smoke rises from the site of an attack in Kabul, Afghanistan August 21, 2018.REUTERS/Mohammad Ismail

A- A A+

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Άσραφ Γάνι, απέρριψε σήμερα τις παραιτήσεις που υπέβαλαν χθες τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ασφαλείας, στον απόηχο πλήθους επιθέσεων αυτοκτονίας και σφοδρών μαχών με τους Ταλιμπάν, που έχουν αφήσει πίσω τους δεκάδες νεκρούς  στην πολύπαθη χώρα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χαρούν Χακανσούρι ανέφερε πως ο Γάνι ζήτησε από τους τρεις αξιωματούχους να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους και να «εργαστούν για τη βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας».

Τις παραιτήσεις τους είχαν υποβάλει ο υπουργός Άμυνας, Τάρικ Σαχ Μπαχραμί, και ο υπουργός Εσωτερικών,  Ουάις Μπαρμάκ, καθώς και ο Μασούμ Στανεκζάι, επικεφαλής του Εθνικού Διευθυντηρίου Ασφαλείας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Χανίφ Ατμάρ να παραιτηθεί.

Σύμφωνα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται πηγές του  υπουργείου Εσωτερικών  οι ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας επικαλέστηκαν ως κύριο λόγο της παραίτησής τους διαφορές με την πολιτική της κυβέρνησης, την ώρα που η καστάσταση στη χώρα είναι έκρυθυμη, 

Οι αρχές φοβούνται περισσότερες επιθέσεις όσο θα πλησιάζουν οι προγραμματισμένες για τις 20 Οκτωβρίου βουλευτικές εκλογές. 

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή