Ψυχρές οι σχέσεις του Τραμπ με τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 21:40
UPD:21:42
REUTERS/MIKE SEGAR
A- A A+

Μαίνεται η διαμάχη του Ντόναλντ Τραμπ με τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος ανταπάντησε στις νέες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές του 2016.

«Όσο είμαι υπουργός Δικαιοσύνης, οι ενέργειες του υπουργείου δεν θα επηρεάζονται από πολιτικούς λόγους» διαμήνυσε ο υπουργός, σε γραπτή του δήλωση.

Νωρίτερα, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Σέσιονς πως δεν διαθέτει τον έλεγχο του υπουργείου του, το οποίο παραμένει υπό την επιρροή των Δημοκρατικών.

«Οι Δημοκρατικοί είναι πραγματικά πανίσχυροι εντός του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Τζεφ Σέσιονς δεν ανέλαβε πραγματικά τον έλεγχο του υπουργείου Δικαιοσύνης και αυτό είναι απίστευτο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η διαμάχη των δύο πολιτικών ανδρών έχει ιστορικό, καθώς η απόφαση του Σέσιονς να αυτό-εξαιρεθεί από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016, προκάλεσε τη μήνη του Τραμπ.

«Είναι μια πολύ, πολύ θλιβερή ημέρα. Ο Τζεφ Σέσιονς αυτό-εξαιρέθηκε, κάτι που δεν όφειλε να κάνει. Ή τουλάχιστον όφειλε να μου το πει. Και ήταν στην προεκλογική εκστρατεία μου. Είναι ο μοναδικός λόγος που του έδωσα αυτή τη θέση. Επειδή αισθανόμουν ότι ήταν πιστός, ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές» σχολίασε σήμερα, σε συνέντευξή του στο Fox News.

Παρ’ όλα αυτά, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να παρέμβει στα εσωτερικά ζητήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς «αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή