Europa League: Βήμα πρόκρισης θέλει ο Ολυμπιακός με Μπέρνλι

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 12:33
UPD:12:36
INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από άνετο πέρασμα απέναντι στη Λουκέρνη, την οποία νίκησαν μέσα – έξω (4-0, 3-1) παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, όμως οι Άγγλοι βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο.

A- A A+

Η αγγλική Μπέρνλι είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν τους ομίλους του Europa League για τον Ολυμπιακό, που θέλει απόψε (21:00), ενώπιον του κοινού του στο «Γ. Καραϊσκάκης», να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, απέναντι σε μια ομάδα που πέρυσι εξέπληξε με την παρουσία της στην Premier League.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από άνετο πέρασμα απέναντι στη Λουκέρνη, την οποία νίκησαν μέσα – έξω (4-0, 3-1) παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, όμως οι Άγγλοι βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο.

«Θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα απέναντι σε μια τόσο δυνατή και έμπειρη ομάδα, αλλά δεν αλλάζουμε τις προτεραιότητές μας. Πρώτος μας στόχος είναι να κερδίσουμε και ο δεύτερος να κερδίσουμε αν γίνεται χωρίς να δεχτούμε γκολ για να έχουμε πλεονέκτημα εν όψει της ρεβάνς», δήλωσε ρεαλιστικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς. 

«Η Μπέρνλι είναι καλά προετοιμασμένη και θα είναι συνεχώς δυνατή. Εμείς μέσα στο γήπεδό μας θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις μετάβασης και τις στημένες φάσεις. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δεν έχει εμπειρία στην Ευρώπη και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το όπλο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που μας δίνει η έδρα μας για να περάσουμε αυτό το δύσκολο εμπόδιο», πρόσθεσε.
 
Από την πλευρά του, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υπογράμμισε ότι «πρέπει να έχουμε υπομονή στο επιθετικό μας παιχνίδι, γιατί έχουν καλά κορμιά, κλείνουν καλά τους χώρους και θα πρέπει κυκλοφορώντας την μπάλα να βρούμε την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσουμε. Νιώθω πολύ καλά την τελευταία εβδομάδα και νομίζω ότι έχω άλλο ένα γκολ».

Ο τεχνικός της Μπέρνλι, Σον Ντάις, μιλώντας για τον Ολυμπιακό παρατήρησε πως «είναι μια ομάδα που συνήθως νικάει στο γήπεδό της. Έχει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό νικών, οπότε αυτό σημαίνει ότι έχει τη νοοτροπία του νικητή στα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για μία καλή ομάδα κι έτσι το αντιλαμβανόμαστε. Έχουμε κάνει την προεργασία μας και οι παίκτες θα μάθουν περισσότερα για τον αντίπαλο και για το πώς θα πάμε στο ματς».

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε 21 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, μεταξύ αυτών και τους νεοαποκτηθέντες Νάτχο, Γκιγιέρμε, Κούκα. Οι υπόλοιποι είναι οι, Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Βρουσάι, Ποντένσε, Γκερέρο, Ανσαριφάρντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις