ΚΚΕ: «Ένα ακόμη Συμβούλιο υποκρισίας και κοροϊδίας των λαών»

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 17:49
A- A A+

«Η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. ήταν ένα ακόμη Συμβούλιο υποκρισίας και κοροϊδίας των λαών και προώθησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας, αλλά και ένα ακόμα Συμβούλιο αντιθέσεων ανάμεσα στα κράτη - μέλη της».

Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «στη Σύνοδο δόθηκε παράταση της περιόδου προβληματισμού προκειμένου να πειστούν οι λαοί να αποδεχτούν το αντιδραστικό "ευρωσύνταγμα" και να ενοχοποιήσουν -όπως τονίζεται- τους λαούς της Γαλλίας και της Ολλανδίας επειδή το καταψήφισαν».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και ειδικά για το θέμα της Τουρκίας, δεν έχουν καμιά βάση αφού με τη συναίνεση της κυβέρνησης εξασφαλίστηκε παράταση χρόνου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, αν και συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, να διατηρεί στρατό κατοχής στην Κύπρο και να προκαλεί με διεκδικήσεις και επεισόδια στο Αιγαίο.

«Αυτό που πέτυχαν οι 25 αρχηγοί ήταν να χαιρετήσουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και να καλέσουν την Τουρκία "ευγενικά" να εφαρμόσει και να εντείνει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, καθώς και να δεσμευτεί για σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνική διευθέτηση των διαφορών!...», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του ο Μιχ. Σαμπατακάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, δήλωσε σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής: «Η Ευρώπη δείχνει να αδιαφορεί γι αυτά που συζητάνε οι ηγέτες της, στη Σύνοδο Κορυφής. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους ευρωπαίους πολίτες. Αυτή είναι η συνέπεια των ασκούμενων για χρόνια πολιτικών. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι ότι η κρίση της Ε.Ε. είναι κρίση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή