Παπαδόπουλος: Στόχος δεν είναι η διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 18:32
A- A A+

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. εμφανίστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επεσήμανε πως στόχος δεν είναι να διακοπεί η πορεία αυτή, αλλά να συνεχιστεί, υπό τον όρο, όμως, ότι η Αγκυρα θα σέβεται πλήρως τις υποχρεώσεις της προς την Ε.Ε..

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της Συνόδου, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως σχετικά με την έκθεση προόδου για την Τουρκία που θα συντάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Φθινόπωρο, υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα είναι ακριβής, λεπτομερής και αρκετά επικριτική για τη θέση της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει να εκπληρώσει η Τουρκία έναντι της Ε.Ε., ο Τάσσος Παπαδόπουλος παρατήρησε ότι «μέχρις στιγμής, όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα σημείο προόδου, αλλά αντίθετα υπάρχει σωρεία δηλώσεων αξιωματούχων της Τουρκίας, όπως του πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν και του υπουργού εξωτερικών Α. Γκιούλ, οι οποίοι κατηγορηματικά δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εφαρμόσουν το Πρωτόκολλο της ¶γκυρας».

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι Κύπρος και Ελλάδα αναζητούν την κατάλληλη ημερομηνία προκειμένου να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα.

ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή