Απουσίες στην ψηφοφορία του σ/ν για τα ΤΕΙ - Αντιδράσεις

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2001 07:18
UPD:07:40
A- A A+

Με σημαντικές απουσίες από το ΠΑΣΟΚ, ψηφίστηκε χθες βράδυ στην Βουλή το επίμαχο πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των ΤΕΙ.

Συνολικά 134 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 123 κατά, ενώ απουσίαζαν συνολικά 43 βουλευτές, εκ των οποίων οι 24 του κυβερνώντος κόμματος. Ανάμεσά τους, οι κύριοι Αρσένης, Βούγιας, Καστανίδης, Παπαθεμελής, Παπούλιας και οι κυρίες Κατσέλη και Σπυράκη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πέτρος Ευθυμίου, το χαρακτήρισε άρτιο και ολοκληρωμένο, προσθέτοντας ότι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πρέπει να έχουν κοινή πορεία.

Κλειστά παραμένουν τα περισσότερα Πανεπιστήμια, ενώ το Πάντειο θα κλείσει σήμερα και αύριο. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό έως την Παρασκευή.

Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), υπό κατάληψη τελεί έως την Παρασκευή το τμήμα χημικών-μηχανικών, ηλεκτρονικών, μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και αρχιτεκτόνων-μηχανικών.

«Τα προβλήματα στην παιδεία τα προκαλεί η πολιτική στο όνομα ενός άκρατου λαϊκισμού», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, από την Θεσσαλονίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή