Δανία: Απειλητικές επιστολές νεοναζί σε πρόσφυγες και μετανάστες

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 11:24
A- A A+

Γράμματα με ύβρεις και απειλές από νεοναζί, έλαβαν τους τελευταίους μήνες πρόσφυγες και μετανάστες στη Δανία, ζητώντας τους να εγκαταλείψουν τη χώρα, έγινε γνωστό σήμερα από αστυνομική πηγή στην Κοπεγχάγη.

«Περίπου 100 αλλοδαποί κατήγγειλαν τους τελευταίους δυο μήνες στο Ααλμποργκ (βόρεια Δανία) ότι έλαβαν γράμματα με φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ και του Ρούντολφ Ες, τα οποία περιείχαν ύβρεις και απειλές», δήλωσε ο επιθεωρητής της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας της πόλης αυτής, Ααγκε Νέργκααρντ Γιένσεν.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Γιένσεν, τα γράμματα εστάλησαν «τυχαία, σε ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων που έχουν ξενικό όνομα», από ανώνυμους αποστολείς που αυτοαποκαλούνται «κύκλος εθνικοσοσιαλιστών της Βόρειας Γιουτλάνδης».

Οι νεοναζί ζητούν από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τη χώρα «πριν αρχίσει ο πόλεμος εναντίον των μπάσταρδων».

Η αστυνομία της Δανίας που έχει πάρει «πολύ σοβαρά» την υπόθεση αυτή, διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες.

Η Δανία φιλοξενεί από το 1996 τον μοναδικό ραδιοσταθμό νεοναζί στην Ευρώπη, το Radio Oasien του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος, στο Γκρέβε, νοτίως της Κοπεγχάγης.

Με βάση επίσημα στατιστικά στοιχεία της 1ης Ιανουαρίου του 2006, εκ των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων της Δανίας το 5% είναι αλλοδαποί, ενώ εάν υπολογιστούν και οι ξένοι που έχουν λάβει τη δανική υπηκοότητα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 8,5%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή