Μπάγεβιτς: «Παραμένω Αεκτζής»

«Θα επέστρεφα μόνο για την Εθνική»
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 12:46
A- A A+

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο περιοδικό «Εθνοσπόρ». Μεταξύ άλλων ο πολυνίκης τεχνικός, δηλώνει Αεκτζής και ότι θα επέστρεφε στην Ελλάδα μόνο για την Εθνική.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Μπάγεβιτς:

«Το μετάνιωσα που επέστρεψα στην ΑΕΚ…»

«Το μετάνιωσα τη δεύτερη φορά που πήγα στην ΑΕΚ. Ήταν λάθος. Όπως ήταν λάθος που έφυγα την πρώτη φορά και περίμενα να καταλάβουν οι ΑΕΚτσήδες πώς είχαν τα πράγματα και γιατί έφυγα. Τότε πήρα όλη την ευθύνη εγώ, κανείς άλλος. Προσπάθησα να προστατεύσω την ομάδα κι έφυγα μόνος μου και δεν είπα κουβέντα σε κανέναν. Σήμερα όμως θα το έκανα διαφορετικά. Αν με ρωτούσαν θα τα έλεγα όλα. Δεν πρόσεχα τον Τροχανά, την ομάδα πρόσεχα. Ήξερα ότι για πρώτη φορά η ομάδα είχε έναν άνθρωπο με οικονομική επιφάνεια, που πλήρωνε και δεν θα είχε πρόβλημα στο μέλλον. Από την άλλη όμως, εγώ είχα κόντρα μαζί του. Με αυτόν παραιτήθηκα δύο φορές κι άλλες τόσες ανακάλεσα. Ήθελε να με βάλει από προπονητή… πρόεδρο και να βάλει στη θέση μου τον Ραβούση».

«Παραμένω ΑΕΚτσής»

«Εγώ ζήτησα συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ που πλήγωσα με τη φυγή μου… ΑΕΚτσής είμαι, ακόμη και σήμερα. Απλά δεν είμαι προπονητής μόνο για μια ομάδα. Υποστηρίζω την ομάδα, είμαι με την ΑΕΚ, αλλά δεν είμαι τόσο ζεστός όσο όταν βρισκόμουν στην οικογένειά της. Δεν θέλω να την αντιμετωπίσω στα προκριματικά του Champions League για συναισθηματικούς λόγους».

Περί Ντέμη

«Ως ποδοσφαιριστής, οι σχέσεις μας ήταν τυπικές. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να πάρει θέση για εκείνα τα γεγονότα, αλλά δεν πήρε. Είτε με γουστάρει, είτε δεν με γουστάρει, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Μου αρέσει αυτό που είπε για τους οπαδούς ,αν είναι αληθινό κι ειλικρινές, ότι θα περιφρουρήσει την ομάδα από όσους θέλουν να κάνουν κουμάντο. Αυτό μου αρέσει και τίποτε άλλο. Δεν κρατάω κακία. Καθένας έχει την παιδεία του, καθένας είναι όσο είναι, καθένας ξέρει τι μπορεί και τι δεν μπορεί, καθένας έχει την περηφάνιά του, καθένας έχει το επίπεδό του. Εγώ του εύχομαι να πετύχει στην ΑΕΚ».

Το παράπονο από τον Κόκκαλη

«Πήρα πολλά από τον Ολυμπιακό και σε τελική ανάλυση, ο Κόκκαλης είναι ο πρόεδρος, ο Κόκκαλης δίνει τα λεφτά και είναι δικαίωμά του να κάνει ό,τι θέλει. Δεν θέλει τον Μπάγεβιτς; Θεωρεί πως θα φτάσει ψηλότερα η ομάδα του με άλλον προπονητή; Σεβαστό. Κι αύριο αν με διώξει, δεν θα με πειράξει. Εκείνο που με πειράζει είναι ο τρόπος. Θα μπορούσε να μου πει ‘Ξέρεις, Ντούσαν, δεν θέλω να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας’. Μου το είχε υποσχεθεί, δεν το έκανε κι αυτό ομολογώ ότι με πείραξε. Κι είπα τότε ‘όποια κι αν είναι η απόφαση, εγώ φεύγω από τον Ολυμπιακό κι ας έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο’… Εγώ έφυγα μόνος μου. Για κάθε προπονητή είναι σαφώς πιο εύκολο να κάνει τη δουλειά του κάτω από κάποιες συνθήκες. Εγώ δεν δέχομαι χαρτί, δεν δέχομαι να μου λένε ‘θα παίξει αυτός κι αυτός’. Και σε αυτά που λέω δεν έχει καμία σχέση ο Κόκκαλης. ¶λλοι είναι».

«Δεν γίνεται να δουλέψω στον ΠΑΟ»

«Από τον Παναθηναϊκό δεν είχα καμία συζήτηση αυτή τη χρονιά. Είχα δύο προτάσεις παλαιότερα. Τη μια από τον Φιλιππίδη, όταν ήμουν προπονητής στον ΠΑΟΚ και δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα. Και τη δεύτερη, όταν έφυγα από την ΑΕΚ, επί Σουμ, τρεις μήνες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Μου ζητούσαν να αναλάβω την ομάδα από τον δεύτερο γύρο. Δεν γίνεται να δουλέψω εγώ στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι τα χρήματα, είναι κι άλλα πολλά…».

«Μόνο για την Eθνική επιστρέφω»

«Διαπίστωσα ότι τελείωσε η καριέρα μου σε συλλογικό επίπεδο. Θα εργαστώ ξανά στην Ελλάδα, μόνο αν με φωνάξουν για την εθνική ομάδα. Τέρμα οι σύλλογοι, δεν πρόκειται να εργαστώ ξανά ποτέ σε αυτούς. Κατά 99% τα πράγματα είναι όπως τα λέω κι αφήνω μόνο 1% για την περίπτωση του ΠΑΟΚ. Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν, τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι έτσι όπως τα θέλω. Έζησα ως προπονητής στη δεύτερη πατρίδα μου, γιατί έτσι θεωρώ την Ελλάδα, δεκαοχτώ χρόνια. Έχω περάσει πολλά και διάφορα, και πολύ ωραία, αλλά και δύσκολα. Όμως τα τελευταία χρόνια τα πράγματα παίρνουν μια τροπή με την οποία δεν συμφωνώ. Δεν συμφωνώ με αυτό που γίνεται στις ομάδες με τους φιλάθλους που είναι από πίσω και κάνουν κουμάντο. Τα δύο τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ και έναν στον Ολυμπιακό πέρασα πολλά και διάφορα. Αποφάσισα για πρώτη φορά μετά το 1983 να κάνω έναν ολόκληρο χρόνο διακοπές από τη δουλειά μου. Αν δεν το αποφάσιζα, θα είχα τρελαθεί. Δεν έχω πρόβλημα με τον κόσμο, αλλά με 100 άτομα. Δεν δέχομαι να πάρω χαρτί από κανέναν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις