Μπαμπατζάν: Η συμφωνία της Αγκυρας δεν επιβάλλει άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 14:49
A- A A+

Η συμφωνία της ¶γκυρας που επεκτείνεται με την υπογραφή του πρόσθετου πρωτοκόλλου, δεν επιβάλει την χρήση των τουρκικών λιμανιών από σκάφη με σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό ισχυρίστηκε χθες σε δηλώσεις του στο CNN Turk, ο επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας με την Ε.Ε. και υπουργός Επικρατείας, Αλί Μπαμπατζάν.

Η ¶γκυρα θεωρεί ότι οι μεταφορές ως «υπηρεσία» δεν εμπίπτουν στις ρυθμίσεις της τελωνειακής ένωσης η οποία δεν καλύπτει τις υπηρεσίες. «Η δική μας ερμηνεία είναι διαφορετική», είπε ο κ. Μπαμπατζάν και πρόσθεσε: «Θεωρούμε πολύ εσφαλμένη τη διαδικασία που επιλέγει η Ε.Ε. για την επίλυση αυτής της διαφωνίας».

«Η Τουρκία έκανε πολύ περισσότερα από ό,τι της αναλογούν αφού φρόντισε την υπερψήφιση από τους Τουρκοκυπρίους του Σχεδίου Ανάν, αν και αυτό δεν αποτελούσε το ιδεώδες σχέδιο για την τουρκική πλευρά», σημείωσε ο κ. Μπαμπατζάν και συνέχισε λέγοντας: «Δεν θα ήταν λοιπόν ρεαλιστικό να αναμένεται από την Τουρκία και την "ΤΔΒΚ" να πραγματοποιήσουν και άλλα βήματα».

«Θα ήταν πολύ κρίμα για την Ε.Ε. να δημιουργηθούν δυσχέρειες στις σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε. μόνο και μόνο λόγω του Κυπριακού και ειδικά λόγω της στάσης της Νότιας Κύπρου», παρατήρησε ο τούρκος διαπραγματευτής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή