Γκιουλ: Η ένταξη στην Ε.Ε. δέσμια του Κυπριακού

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 15:25
A- A A+

«Εσφαλμένη» χαρακτηρίζει τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιούλτην, «διάχυτη -όπως αναφέρει- εντύπωση» ότι αν δεν ανοίξουν τα τούρκικα λιμάνια για τα κυπριακά σκάφη το φθινόπωρο, οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ θα οδηγήσουν σε κρίση.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο καθένας θα κάνει αυτό που του αναλογεί», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ. «Δεν υπάρχει κάποιο νέο ζήτημα. Τόσο η Τουρκία, όσο και η Ε.Ε. γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τις απόψεις του άλλου», πρόσθεσε ο τούρκος ΥΠΕΞ, σημειώνοντας πως «υπάρχουν τρόποι να συγκεραστούν οι διϊστάμενες απόψεις».

Από το Καζακστάν όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο κ. Γκιουλ χαρακτήρισε «φυσιολογικές» τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ανοίξει τα λιμάνια της στα κυπριακά σκάφη όσο συνεχίζονται οι αποκλεισμοί σε βάρος των Τουρκοκυπρίων. «Δεν συνιστούν κάτι καινούργιο», παρατήρησε ο κ. Γκιουλ.

Η Τουρκία είναι ενοχλημένη ωστόσο γιατί ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η ένταξη της στην Ε.Ε. «έχει γίνει δέσμιο» του Κυπριακού, σημείωσε ο κ. Γκιουλ.

«Ενώ έπρεπε να υπάρξουν αμοιβαίες προσπάθειες προβλήθηκε υπέρμετρα το Κυπριακό, χωρίς αυτό να έχει κανένα νόημα», είπε και τόνισε πως η τακτική αυτή μειώνει τον ενθουσιασμό της κοινής γνώμης για την Ε.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή