Ο Μπους στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-ΗΠΑ στη Βιένη

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 17:22
A- A A+

Χωρίς να αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις ή εντυπωσιακά αποτελέσματα, πραγματοποιείται μεθαύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου στη Βιένη η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ηνωμένων Πολιτειών με τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου Τζόρτζ Μπους, ο οποίος φθάνει αύριο βράδυ στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ζητήσει από την αυστριακή προεδρία να θέσει τα θέματα του Γκουαντάναμο και των παράνομων πτήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο θα συζητηθούν η ενεργειακή ασφάλεια, τα πυρηνικά, η οικονομική πολιτική, η προστασία του περιβάλλοντος, η θεώρηση εισόδου στις ΗΠΑ για πολίτες της Ε.Ε., μια συμφωνία στον τομέα εκπαίδευσης.

Διάφορες οργανώσεις διοργανώνουν την Τετάρτη πορείες και διαδηλώσεις κατά της παρουσίας του Αμερικανού προέδρου στη Βιένη, στις οποίες αναμένονται πάνω από δέκα χιλιάδες διαδηλωτές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «Νιούς», για το 72% των ερωτηθέντων ο Μπους αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.

Ο κ. Μπους θα μεταβεί στη συνέχεια στη Βουδαπέστη σε εκδήλωση για την 50η επέτειο της εξέγερσης του 1956.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή