Φ. Κουβέλης: Αναμενόμενη η αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018 08:49
UPD:08:51
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του αξιωματικού Άγγελου Μητρετώδη και του υπαξιωματικού Δημήτρη Κούκλατζη ήταν «αναμενόμενη», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, παρότι δεν μπορούσε να προσδιορισθεί ο χρόνος απελευθέρωσής τους.

«Αυτό που συνέβη ήταν το αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών από την πλευρά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα», υπογράμμισε.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι «εκείνο το οποίο λειτούργησε αποφασιστικά και οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση την τουρκική δικαιοσύνη και τον Ερντογάν, ήταν οι πιέσεις οι οποίες ασκήθηκαν και από εμάς και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει επιλογές υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, χωρίς να κάμπτεται από τις αντιδράσεις που θα συναντήσει.

Τέλός, ερωτηθείς για την περίοδο μετά τα μνημόνια, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η κυβέρνηση «έχει διαμορφώσει τις αναγκαίες συνθήκες προκειμένου να προχωρήσει και στην ανάπτυξη και στην αποκατάσταση αδικιών. Επίσης, να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα χτυπήματα στη διάρκεια της 8χρονης μνημονιακής κατάστασης στην Ελλάδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή