Χιλή - Περού: Κατεπείγουσες προσγειώσεις αεροσκαφών λόγω απειλών για βόμβες

Οι απειλές αποδείχθηκαν φάρσες
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 06:17
UPD:08:32
www.airlive.net

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Εννέα αεροσκάφη χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν κατεπείγουσες προσγειώσεις και αλλαγές στα δρομολόγιά τους στον εναέριο χώρο της Χιλής, της Αργεντινής και του Περού την Πέμπτη, λόγω απειλών για τοποθέτηση βομβών που δέχθηκε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Χιλής.

Τουλάχιστον δύο από τα αεροσκάφη ανήκουν στη LATAM Airlines και τρία στη Sky, εταιρεία της Χιλής που προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους.

Ο Βίκτορ Βιγιαλόμπος Κογιάο, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Χιλής (DGAC), διευκρίνισε ότι υπήρξαν συνολικά 11 απειλές, δύο από τις οποίες ήταν εντελώς «ανυπόστατες», ενώ αντιθέτως εννέα αφορούσαν πραγματικές πτήσεις.

Μετά τους ελέγχους που έγιναν στα εννέα αεροσκάφη, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά σε κανένα και σε τουλάχιστον το ένα επετράπη να συνεχίσει την πτήση του, πρόσθεσε.

Οι απειλές έγιναν σε κλήσεις στα γραφεία της LATAM και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας κι η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει την προέλευσή τους.

Το υπουργείο Μεταφορών του Περού ανακοίνωσε ότι ουδείς τραυματίστηκε και ότι κινητοποιήθηκε μια ομάδα πυροτεχνουργών της αστυνομίας, διαβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση «βρίσκεται υπό έλεγχο».

Εκατοντάδες επιβάτες επηρεάστηκαν από τις απειλές για βόμβες, οι οποίες αποδείχθηκαν και στις εννέα περιπτώσεις φάρσες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή