Στον γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ θα παραστεί ο Πούτιν

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 21:16
UPD:21:17
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN
A- A A+

Επίσκεψη στην Αυστρία σχεδιάζει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πρόκειται να παραστεί το ερχόμενο Σάββατο, 18 Αυγούστου, στον γάμο της Αυστριακής υπουργού Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ, του συγκυβερνώντος - με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς- ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Στον γάμο της Αυστριακής υπουργού Εξωτερικών με τον επιχειρηματία Βόλφγκανγκ Μάιλινγκερ, που θα τελεστούν στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο της Στυρίας, πρόκειται να παραστεί και ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας θα έχει αργότερα το βράδυ του Σαββάτου, συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο ανάκτορο Μέζενμπεργκ. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν ο πόλεμος στη Συρία, η διένεξη για την Ουκρανία και ενεργειακά ζητήματα.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Βιέννη, στις 5 Ιουνίου, και μετά τις συνομιλίες του με τον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο Πούτιν είχε καταγγείλει ως «μονομερείς και για όλους επιζήμιες» τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, τονίζοντας πως «όλοι» έχουν συμφέρον για μια άρση τους. Ο ίδιος είχε επισημάνει πως η Ρωσία δεν έχει «κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας» στην Ευρώπη. Όπως είπε, «αυτό είναι ένα πρόβλημα για εκείνους, οι οποίοι θέλουν να υπάρχει ένα τέτοιο στην κατάσταση με τη Ρωσία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή