Βίντεο από την πτήση επιστροφής των δύο στρατιωτικών

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 18:32
UPD:19:34
AMNAwebTV
A- A A+

Βίντεο από την πτήση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που τους μετέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη δημοσίευσε το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τους δύο στρατιωτικούς, που αφέθηκαν χθες ελεύθεροι μετά από 5,5 μήνες κράτησης στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, συνόδευαν στην πτήση προς την Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στο βίντεο ο Άγγελος Μητρετώδης περιγράφει μεταξύ άλλων τη στιγμή της σύλληψής τους.

Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν τους δύο στρατιωτικούς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι γονείς τους. Όταν οι δύο στρατιωτικοί αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Αμέσως μετά την άφιξή τους και την υποδοχή τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η στρατιωτική ηγεσία και οι δύο στρατιωτικοί μετέβησαν στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης για λίγη ώρα και στη συνέχεια οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή