Βρετανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στα οδοφράγματα του Κοινοβουλίου

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 10:21
UPD:15:43
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Ένα αυτοκίνητο έπεσε στα προστατευτικά οδοφράγματα μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις άνθρωποι. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 8.00 τοπική ώρα κινητοποιώντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τον οδηγό του αυτοκινήτου, έναν άνδρα κοντά στα 30, και τον συνέλαβαν αμέσως. Η περιοχή εκκενώθηκε, ενώ επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα. Κλειστός παρέμεινε επίσης ο σταθμός του μετρό στο Γουέστμινστερ.

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στην περιοχή. Ορισμένοι πεζοί τραυματίστηκαν. Αστυνομικοί παραμένουν στην περιοχή», ανακοίνωσε από νωρίς η αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter.

Η Σκότλαντ Γιαρντ δεν ήταν σε θέση να δηλώσει από την αρχή εάν επρόκειτο για τρομοκρατική δράση. Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο επιμένουν ότι το ασημί αυτοκίνητο έπεσε εσκεμμένα πάνω στους πεζούς και τους ποδηλάτες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε μέσω Twitter τν σκέψη της προς τους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους.

EURONEWS

«Άλλη μία τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο… Αυτά τα ζώα είναι παρανοϊκά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με σκληρότητα και δύναμη», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή