Διπλές βολές Χαμενέι κατά ΗΠΑ και Ρουχανί

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 17:40
UPD:22:04
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Ανοιχτό παραμένει και το μέτωπο των ΗΠΑ με το Ιράν. Η Ουάσιγκτον επιμένει στην τακτική των σκληρών κυρώσεων, αλλά δεν αποκλείει τον διάλογο, ενώ πρόθυμος για διαπραγματεύσεις δηλώνει και ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί. Διαφωνεί, ωστόσο, ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας. Ο θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, αγιατολάχ Αλί Χαμεϊνί. 

«Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλάνε για εμάς με κυνισμό εδώ και λίγο καιρό. Εκτός από τις κυρώσεις, μιλάνε για πόλεμο και για διαπραγματεύσεις» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter στα αγγλικά και συνέχισε: «Ας πω με την ευκαιρία αυτή ορισμένες λέξεις στον λαό: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ».

EURONEWS

Ο Χαμενεΐ δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει πυρά και κατά της ιρανικής πολιτικής ηγεσίας, υποστηρίζοντας ότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας οφείλονται και στην «κακή εσωτερική διαχείριση» και όχι μόνο στις αμερικανικές κυρώσεις. «Οικονομικοί ειδικοί και αξιωματούχοι πιστεύουν πως η αιτία του προβλήματος αυτού δεν είναι εξωτερική, αλλά εσωτερική» είπε σε ομιλία του, που αναδημοσιεύεται στον λογαριασμό του στο Twitter. 

]«Αν η επίδοσή μας είναι καλύτερη, πιο προσεκτική, ακριβής και αποτελεσματική, οι κυρώσεις δεν θα έχουν τόσες επιπτώσεις και μπορούμε να αντισταθούμε» πρόσθεσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή