Ξεκίνησε η Premier League 

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 11:54
UPD:15:06
Action Images via Reuters/ANDREW BOYERS

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι είναι και πάλι το φαβορί για τον τίτλο, αλλά φέτος αναμένεται να έχει και συναγωνισμό. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε χάνοντας παίκτες, αλλά ενίσχυσε την επιθετική λειτουργία της με την ποιότητα του Ριγιάντ Μαχρέζ.

A- A A+

Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στον πλανήτη Γη, η αγγλική Premier League, άνοιξε αυλαία χθες βράδυ με τον αγώνα του «Ολντ Τράφορντ» ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λέστερ (2-1 οι γηπεδούχοι).

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι είναι και πάλι το φαβορί για τον τίτλο, αλλά φέτος αναμένεται να έχει και συναγωνισμό. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε χάνοντας παίκτες, αλλά ενίσχυσε την επιθετική λειτουργία της με την ποιότητα του Ριγιάντ Μαχρέζ.

Από τους ανταγωνιστές, ως η πλέον πιθανή για να την κοντράρει μέχρι τέλους εμφανίζεται η Λίβερπουλ, που ενέταξε στο δυναμικό της τον ικανότατο τερματοφύλακα της Εθνικής Βραζιλίας, Άλισον Μπέκερ, αλλά και τους Κεϊτά, Φαμπίνιο, Σακίρι. Η επίθεση των «κόκκινων» πετάει… φωτιές και στόχος τους είναι η επιστροφή στην κορυφή μετά από 28 χρόνια! 

Ο Ζοζέ Μουρίνιο παραπονιέται για τις μεταγραφές που… δεν έγιναν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως ο Πορτογάλος είναι «μανούλα» στα mind games και όποιος υποτιμήσει την ομάδα του θα το πληρώσει.

Στην Άρσεναλ ξεκίνησε μια νέα εποχή μετά την αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ και την πρόσληψη του Ουνάι Έμερι. Οι «κανονιέρηδες» είναι η ομάδα που αναμένεται να παρακολουθήσουν πολύ οι Έλληνες φίλαθλοι, λόγω της παρουσίας των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Ντίνου Μαυροπάνου, ενώ εξαιρετικές ήταν και οι μεταγραφές των Λένο, Λούκας Τορέιρα. Η Άρσεναλ θα παλέψει για τον τίτλο και κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει. 

Αλλαγή είχαμε και στον πάγκο της Τσέλσι, όπου ο Μαουρίτσιο Σάρι αντικατέστησε τον Αντόνιο Κόντε. Ο Κουρτουά έφυγε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι «μπλε» έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ για μεταγραφή τερματοφύλακα με τον Κεπά και ποντάρουν στους Αζάρ, Γουίλιαν, Ζλορζίνιο και Καντέ.

Η Τότεναμ χτίζει νέο γήπεδο και από ό,τι έδειξε δεν υπήρχαν πολλά χρήματα διαθέσιμα για τον Μαουρίσιο Ποκετίνο. Με Κέιν, Άλι, Γιορίς, Έρικσεν και Σον, πάντως, οι «Πετεινοί» έχουν τον καλύτερο κορμό Άγγλων παικτών (όλοι διεθνείς), αλλά το έργο τους θα είναι δύσκολο.  

Από εκεί και ύστερα μπαίνουμε στη… δεύτερη ταχύτητα, όπου ξεχωρίζουν οι Γουέστ Χαμ, Έβερτον, Φούλαμ, Λέστερ, Νιούκαστλ οι οποίες ενισχύθηκαν σημαντικά κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο και αναμένεται να κάνουν «ζημιές» στους… μεγάλους που θα είναι απρόσεκτοι απέναντί τους.

Η τρίτη… ταχύτητα περιλαμβάνει τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, πάντοτε με τις όποιες εκτιμήσεις να εκφράζονται σε θεωρητικό επίπεδο. Η νεοφώτιστη Κάρντιφ, η Μπράιτον, η Γουότφορντ και η Μπόρνμουθ αναμένεται λοιπόν να έχουν δύσκολο έργο στη μάχη για τη σωτηρία.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ 2-1, Νιούκαστλ-Τότεναμ, Μπόρνμουθ-Κάρντιφ, Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας, Χάντερσφιλντ-Τσέλσι, Γουότφορντ-Μπράιτον, Γουλβς-Έβερτον (11/8), Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ, Σαουθάμπτον Μπέρνλι, Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι (12/8).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις