Ινδονησία: Τουλάχιστον 51 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 06:49
A- A A+

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις στην ανατολική επαρχία Σουλαουέζι της Ινδονησίας κόστισαν τις ζωές 51 ανθρώπων και ο αριθμός των νεκρών είναι ενδεχόμενο να αυξηθεί, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος σήμερα Τετάρτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά από δύο ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων στην επαρχία του Νοτίου Σουλαουέζι.

Η περιοχή Σιντζάι θεωρείται ως η χειρότερα πληγείσα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν νωρίς την Τρίτη, είπαν Ινδονήσιοι αστυνομικοί και διασώστες.

«Υπάρχουν 51 νεκροί», δήλωσε ο Σακτιάντο, ο οποίος μετέχει στην επιχείρηση, στην Μακάσα, πρωτεύουσα του Νότιου Σουλαουάζι, περίπου 1.400 χλμ. ανατολικά της Τζακάρτα.

Ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει λεπτομέρειες για τον αριθμό των αγνοουμένων.

Οι βροχές και οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο στην τροπική Ινδονησία. Η ανεξέλεγκτη υλοτομία συχνά αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα που εξηγεί την ευκολία με την οποία ολόκληρες πλαγιές λόφων καταρρέουν, σύμφωνα με περιβαλλοντολόγους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή