Νεκροί 29 άμαχοι στη Συρία από βομβαρδισμούς του καθεστώτος Άσαντ

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 00:05
UPD:00:08
REUTERS/OMAR SANADIKI

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Συνολικά 29 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά, σκοτώθηκαν την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών σε περιοχές των Σύρων ανταρτών, στη βόρεια Συρία.

Ελικόπτερα του καθεστώτος της Δαμασκού έριξαν βόμβες, ενώ ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις ανταρτών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, σκοτώνοντας συνολικά 11 αμάχους.

Περίπου το 60% των εδαφών του Ιντλίμπ τελεί υπό τον έλεγχο της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης, στην οποία κυριαρχεί το συριακό παρακλάδι της Αλ-Κάιντα. Το υπόλοιπο 40% κατανέμεται ανάμεσα στις διάφορες αντάρτικες οργανώσεις.

Στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού, αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την πόλη Ορούμ αλ Κούμπρα, σκοτώνοντας 18 αμάχους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί αν επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από το συριακό καθεστώς ή τις συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιντλίμπ αποτελεί μία από τις τελευταίες επαρχίες της Συρίας, η οποία δεν τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης Άσαντ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή