Ταγίπ Ερντογάν: «Δεν θυσιάζουμε την "ΤΔΒΚ" στην Ε.Ε.»

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 08:17
UPD:12:39
A- A A+

«Δεν θα θυσιάσουμε ποτέ την "ΤΔΒΚ" (Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, όπως αποκαλεί η Αγκυρα τα κατεχόμενα στην Κύπρο) στην Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στην τουρκική κρατική τηλεόραση.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., ο Ερντογάν είπε: «Δεν θα κάνουμε ποτέ, παραχωρήσεις από τα συμφέροντα της χώρας μας και δεν θα εγκαταλείψουμε την έντιμη στάση μας. Εχουμε τιμή και αυτή είναι η Κύπρος». Ο Τούρκος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «ποτέ δεν θα θυσιάσουμε την "ΤΔΒΚ" στην Ε.Ε.» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν όμως ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαμε να τη θυσιάσουμε. Τους ρωτάω, επί κυβερνήσεως του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης τι ήταν αυτό που έχασε η "ΤΔΒΚ" και ποια ήταν τα κέρδη»;

Ο Ερντογάν επανέλαβε την άποψη ότι «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι απομονώνονται αυτοί που δέχθηκαν το σχέδιο Ανάν, ενώ αυτοί που το απέρριψαν, έγιναν μέλη της Ε.Ε.».

Τέλος, ο Τούρκος πρωθυπουργός επέκρινε και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι η έκθεση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ σχετικά με το σχέδιο Ανάν, δεν έχει συζητηθεί εδώ και δύο χρόνια στο Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή