«Ενα τραγούδι για τον Ανδρέα»

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 17:04
A- A A+

«Ενα τραγούδι για τον Ανδρέα» είναι ο τίτλος της λαϊκής συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ στο γήπεδο του μπέιζμπολ στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Τη συναυλία οργανώνει το ΠΑΣΟΚ στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από το θάνατό του.

Στη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία η γραμματέα του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, για την ανιδιοτελή τους προσφορά και είπε ότι με τη συναυλία αποτίεται τιμή στον ευαίσθητο άνθρωπο και πολιτικό που στήριξε τον πολιτισμό.

Η παρουσία μου την Κυριακή είναι αυτονόητη, όχι διότι διετέλεσα υπουργός Πολιτισμού της τελευταίας κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, δήλωσε ο Θάνος Μικρούτσικος, προσθέτοντας ότι με τα χρόνια έχει εμπεδωθεί η πίστη του ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο μεγαλύτερος Ελληνας πολιτικός μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν αντιλαμβάνομαι τη συναυλία ως κομματική εκδήλωση, αλλά ως τιμή σε ένα πρόσωπο που λάτρευε το τραγούδι, και όταν συνομιλούσε μαζί σου ένιωθες πως είσαι το κέντρο του κόσμου, γιατί άκουγε τα λόγια σου και την καρδιά σου, ανέφερε ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος επίσης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον πολιτικό πολιτισμό που διαμορφώνεται στη χώρα και που σηματοδοτήθηκε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με όσα είπε, από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Για την αγάπη που είχε για το λαϊκό τραγούδι και για το ζεϊμπέκικο ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε ο Χρήστος Νικολόπουλος, ενώ ο σκηνοθέτης Γ. Κακλέας είπε ότι η συναυλία θα είναι ταυτόχρονα και μία αναπαράσταση της ιστορίας της Ελλάδας μέσα από το βλέμμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η είσοδος στη συναυλία της Κυριακής θα είναι ελεύθερη και οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, με αλφαβητική σειρά, είναι: ο Γιώργος Ανδρέου, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, η Μελίνα Ασλανίδου, η Καίτη Γαρμπή, ο Νίκος Δημητράτος, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Κούτρας, η λαϊκή ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" -με απόφαση του συνθέτη, όπως είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου- ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Ηλίας Μακρής, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιώργος Νταλάρας, το "Τρίφωνο" και χορευτικά συγκροτήματα από τη Χίο, την Κρήτη και τον Πόντο.

Προτεινόμενα για εσάς