ΤUSIAD: Καμία ανησυχία για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 18:07
A- A A+

Καμία ανησυχία για την πορεία των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. δεν διαβλέπει η Ένωση Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Τουρκίας (ΤUSIAD), που ολοκλήρωσε πρόσφατα περιοδεία στις χώρες της Ε.Ε. για την προβολή της τουρκικής ένταξης.

Οι επιχειρηματίες Ομέρ Σαμπαντζί(πρόεδρος της ΤUSIAD) και Μουσταφά Κοτς ενημέρωσαν τον τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, για τα αποτελέσματα της περιοδείας τους και δήλωσαν ότι «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

«Η Τουρκία έχει ανάγκη από μια επικοινωνιακή στρατηγική», για να ξεπεράσει τις εικόνες και τις προκαταλήψεις που έχουν δημιουργηθεί στην Ε.Ε., σημείωσαν οι δύο κορυφαίοι επιχειρηματίες. Ο κ. Σαμπαντζί είπε ακόμη ότι τόνισαν στον πρωθυπουργό τις αλλαγές που απαιτεί η οικονομία για την προσαρμογή στην ΕΕ: «Πρέπει να μεταφέρουμε στην κοινή γνώμη τα οφέλη από την πορεία προς την Ε.Ε.», είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πως θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που φαίνεται να δημιουργούνται από την Κύπρο, οι δυο επιχειρηματίες τόνισαν ότι «τελικά θα βρεθεί κάποιο κοινό σημείο». Οι δύο επιχειρηματίες επανέλαβαν την άποψη ότι η ένταξη της Κύπρου πριν την λύση του κυπριακού «ήταν λάθος», αλλά όπως είπαν, «αυτό έγινε». «Η Τουρκία, η Ελλάδα, ως εγγυήτριες χώρες, και οι δύο πλευρές του νησιού πρέπει να λύσουν το θέμα», δήλωσε ο πρόεδρος της TUSIAD κ. Σαμπαντζί.

ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή