Τεχνικός διευθυντής Ericsson: Στο δίκτυο της Vodafone συνέβαινε κάτι, όχι στην πόρτα μας

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 20:21
A- A A+

Ευφυές λογισμικό χαρακτήρισε το παρείσακτο λογισμικό των υποκλοπών ο τεχνικός διευθυντής της Ericsson Χρ. Ξανθόπουλος. Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είπε ότι δεν γνωρίζει να έχει υπάρξει τέτοιο σε άλλη χώρα του κόσμου.

Παρουσία του τεχνικού διευθυντή της Vodafone Ν. Μαστοράκη, ο κ. Ξανθόπουλος απάντησε ότι οι τεχνικοί της Vodafone γνώριζαν τη δυνατότητα λογισμικού συνακροάσεων της Ericsson. Ωστόσο, ο κ. Μαστοράκης είπε ότι, ναι μεν γνώριζε πως η Ericsson διέθετε αυτή τη «γενική εφαρμογή», ωστόσο αυτή «εγκαταστάθηκε ξαφνικά» με την έκδοση Ρ-9.1 του λογισμικού.

Σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Χ. Ζώη, ο κ. Μαστοράκης είπε ότι η Ericsson έπρεπε να είχε ενημερώσει τη Vodafone για το λογισμικό: Αυτό ήταν «μία παράλειψη που δεν θα έπρεπε να είχε γίνει». «Και η οποία θα σας κοστίσει πάρα πολύ, όσο επιμένετε να λέτε ότι είναι μια απλή παράλειψη και δεν λέτε τίποτα άλλο» σχολίασε ο κ. Ζώης. Από την πλευρά του, ο κ. Ξανθόπουλος επέμεινε ότι η Vodafone είχε ενημερωθεί μέσω των «software record» και της «τεκμηρίωσης» (documentation) του λογισμικού.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης είπε ότι οι υπεύθυνοι των εταιρειών έπρεπε να είχαν κρατηθεί από την τακτική ανάκριση. «Θα σας ρωτήσει, ίσως, κάποια στιγμή, η δικαιοσύνη, εάν συμβεί κάτι, επαφίεστε στον ένοχο, ενδεχομένως, ή στο συνένοχο ή στον τρίτο;» Εξαρτάται πού συμβαίνει κάτι, και δεν συμβαίνει στην πόρτα μας. Στο δίκτυο της Vodafone συμβαίνει, είπε ο κ. Ξανθόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή