Μεξικό: Τρεις αστυνομικοί κι ένας πολίτης βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 06:17
A- A A+

Τρεις αστυνομικοί και ένας ακόμη άνδρας βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι στην ταλανιζόμενη από την εγκληματικότητα πόλη Τιχουάνα του Μεξικού, κοντά στην μεθόριο με τις ΗΠΑ. Οι σοροί τους και τα κεφάλια τους βρέθηκαν χωριστά, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η αστυνομία βρήκε τα κεφάλια τριών δημοτικών αστυνομικών και ενός άνδρα που φέρεται να ήταν φίλος του ενός από τους αστυνομικούς σε πλαστικές σακκούλες κάτω από μια γέφυρα στην Τιχουάνα, μερικές ώρες αφ'ότου οι σοροί τους εντοπίσθηκαν στην γειτονιά Ροζαρίτο, δήλωσε ο Χάιμε Νιέμπλα, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας στην Τιχουάνα, που βρίσκεται κοντά στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ροζαρίτο, Βαλέντε Μοντίχο, επικαλούμενος μαρτυρίες αυτοπτών, είπε ότι στα θύματα επιτέθηκαν άνδρες ενδεδυμένοι στολές της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Οι δολοφονίες αυτές έρχονται να προστεθούν σε ένα κύμα φόνων αστυνομικών κατά μήκος της μεθορίου του Μεξικού με τις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες. Αστυνομικοί συνεργάζονται συχνά με λαθρεμπόρους ναρκωτικών· οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ ανδρών διαφορετικών μονάδων και υπηρεσιών ασφαλείας είναι συχνές.

Η βία που σχετίζεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην μεθόριο συνεχίζεται αμείωτη, παρά το ότι ο πρόεδρος της χώρας Βισέντε Φοξ είχε κηρύξει την "μητέρα όλων των μαχών" εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών τον Ιανουάριο του 2005 και είχε αποστείλει εκατοντάδες στρατιώτες και άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή