Honda CR-V: Παγκόσμιο best seller

To νέο CR-V έρχεται το φθινόπωρο στην ελληνική αγορά
Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 07:30
UPD:07:30
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Μέσα σε 23 χρόνια οι πωλήσεις του διεθνώς έφθασαν τα 9,6 εκατομμύρια οχήματα, γεγονός που το κατατάσσει στην κορυφή της κατηγορίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics (περίοδος πωλήσεων Ιανουάριος 2013 - Δεκέμβριος 2017). Το CR-V είναι διάσημο και καταξιωμένο σε όλες τις γενιές του και αυτό προκύπτει από το ότι ακόμη κυκλοφορούν σε άριστη κατάσταση εκδόσεις της αρχικής παραγωγής του 1995. Η νέα γενιά, πια, που την αναμένουμε στα μέρη μας τον προσεχή Οκτώβριο, χαρακτηρίζεται από βελτιωμένη άνεση, πρακτικότητα και συνδεσιμότητα.

Το CR-V διαθέτει φρέσκια κα προηγμένη εξωτερική σχεδίαση, με φαρδύτερους, πιο μυώδεις θόλους τροχών, πιο έντονες καμπύλες στο καπό και στα πίσω πλαϊνά πάνελ, καθώς και το νέο, εξελιγμένο «πρόσωπο» της οικογένειας Honda με ένα χαρακτηριστικό γραφικό στους προβολείς. Ένας συνδυασμός τροχού - ελαστικού μεγάλων διαστάσεων, με κοντύτερο πίσω πρόβολο και διπλές απολήξεις εξαγωγής, τονίζει το αθλητικό στιλ του αυτοκινήτου. Από τις βασικές αλλαγές ήταν η αύξηση του μεταξόνιου κατά 30mm. Το καινούργιο πάτωμα του χώρου αποσκευών δύο θέσεων επιτρέπει τη δημιουργία μιας επίπεδης επιφάνειας για μακρύτερα αντικείμενα, ενώ μία hands-free ηλεκτρική πίσω πόρτα διευκολύνει την πρόσβαση για φόρτωση.

Το νέο μοντέλο ανεβάζει τον πήχη στον τομέα της ποιότητας του εσωτερικού, του προηγμένου χαρακτήρα και της ευρυχωρίας, ενώ προσφέρει για πρώτη φορά προαιρετική επταθέσια διάταξη για τα βενζινοκίνητα AWD μοντέλα. Η χρήση οριζόντιας αισθητικής στον πίνακα οργάνων και στη διάταξη προάγει ακόμη περισσότερο την αίσθηση ευρυχωρίας στην καμπίνα. Η σχεδίαση αποπνέει μία αίσθηση δύναμης και αντοχής, ενώ υλικά υψηλής ποιότητας ενισχύουν το premium περιβάλλον.

Αποτελώντας μέτρο σύγκρισης για προϊόντα πολυτελών μαρκών, το νέο CR-V προσφέρει ακόμη καλύτερη σταθερότητα, ποιότητα κύλισης, απόκριση διεύθυνσης και έλεγχο αμαξώματος. Βελτιωμένες τεχνολογίες αναβαθμίζουν τις AWD επιδόσεις του CR-V σε πραγματικές συνθήκες και τις off-road ικανότητες.

Το νέο CR-V χρησιμοποιεί τον νέο βενζινοκινητήρα 1.5-L VTEC TURBO 173 ίππων της Honda, που είδαμε για πρώτη φορά στο πιο πρόσφατο Civic, και έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ενός αποκλειστικού υπερσυμπιεστή για το CR-V, με στάνταρ μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο. Τέλος, το νέο κιβώτιο CVT (προαιρετικός εξοπλισμός) προσφέρει πιο άμεση, γραμμική αίσθηση μετάδοσης. Ασφαλώς, περιμένουμε να το οδηγήσουμε στην Ελλάδα, αλλά είναι βέβαιο ότι το νέο Honda CR-V -κυρίως, λόγω λογικού κόστους χρήσης- θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή