Ελβετία: 20 νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους

Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018 15:17
UPD:21:41
REUTERS/ARND WIEGMANN
A- A A+

Νεκροί είναι και οι 20 επιβαίνοντες μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε χθες το απόγευμα στις Ελβετικές Άλπεις. Τα αίτια της συντριβής παραμένουν αδιευκρίνιστα. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα είναι 17 Ελβετοί και μια τριμελής οικογένεια από την Αυστρία, και συγκεκριμένα 11 άνδρες και εννέα γυναίκες.

Το αεροσκάφος ήταν ένα τρικινητήριο Junkers JU52 HB-HOT, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1939 στη Γερμανία και ανήκει στην εταιρεία JU-Air, η οποία ιδρύθηκε το 1982.

Κατέπεσε και συνετρίβη στη δυτική πλευρά του όρους Πιζ Σενιά, στο ελβετικό καντόνι Γκραουμπούντεν, λίγο πριν από τις 17.00 τοπική ώρα.

EURONEWS

Τα συντρίμμια του βρέθηκαν σε ένα λεκανοπέδιο στα 2.450 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας που περιστοιχίζεται από τρεις μικρές βουνοκορφές, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα έρχεται λίγες ώρες μετά τη συντριβή ενός άλλου μικρού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε τετραμέλης οικογένεια. Όλα τα μέλη της οικογένειας σκοτώθηκαν. 

Εγκάρδια συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τρομερού αεροπρικού δυστυχήματος στην Ελβετία εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter επισημαίνει ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στον λαό και την κυβέρνηση της Ελβετίας».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή