Tραμπ: Άμεση οικονομική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές της Καλιφόρνιας

Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018 15:00
UPD:16:16
EPA/ALAN SIMMONS
A- A A+

Σε «κατάσταση μεγάλης καταστροφής» κήρυξε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις πληγείσες περιοχές της Καλιφόρνιας, δίνοντας εντολή να τους χορηγηθεί άμεσα ομοσπονδιακή οικονομική και άλλη βοήθεια. Η απόφαση ήρθε ύστερα από σχετικό αίτημα του κυβερνήτη της πολιτείας, καθώς 17 εστίες παραμένουν ενεργές, κατακαίοντας τεράστιες εκτάσεις και απειλώντας ζωές. 

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Σάββατο σε δασική πυρκαγιά στα βόρεια της πολιτείας, που βρίσκεται σε καθεστώς έκακτης ανάγκης από τις 28 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές. 

Σύμφωνα, εν τω μεταξύ, με πληροφορίες, που μεταδίδει το CNN, η τεράστια αυτή καταστροφή άρχισε πιθανότατα από ένα φαινομενικά ανώδυνο ατύχημα. Στις 23 Ιουλίου σε ένα δρόμο κοντά στο Ρέντινγκ, έσκασε το λάστιχο ενός αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο, η ζάντα «έξυσε» την άσφαλτο, με αποτέλεσμα να πεταχθούν σπίθες, οι οποίες ενδεχομένως να ξεκίνησαν την πυρκαγιά, η οποία έχει καταγραφεί ως η έκτη πιο καταστροφική στην ιστορία της πολιτείας. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, CNN 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή