Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη στη Γλασκόβη

Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 20:05
UPD:20:08
INTIME SPORTS
A- A A+

Με μία εκπληκτική εμφάνιση κι ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ ολοκλήρωσε η Άννα Ντουντουνάκη την παρουσία της στα 100μ. πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης της Γλασκόβης.

Η αθλήτρια του ΠΑΟΚ τερμάτισε πέμπτη, ανεβαίνοντας μία θέση σε σχέση με την προ διετίας διοργάνωση στο Λονδίνο, το κυριότερο όμως είναι ότι «κατέβασε» πάνω από μισό δευτερόλεπτο το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε 57.67 (είχε 58.25 από την 1η Ιουλίου και το πανελλήνιο πρωτάθλημα στον Άλιμο).

Η Σάρα Σιέστρεμ, όπως αναμενόταν, δεν είχε αντίπαλο και αναδείχθηκε για τέταρτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα. Η 25χρονη Σουηδή τερμάτισε σε 56.13, περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τη δεύτερη, τη Ρωσίδα Σβετλάνα Τσίμροβα (57.30), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Ιταλίδα Έλενα Ντι Λίντο με 57.58.

Κούρσα ανάλογη των δυνατοτήτων της έκανε η Νόρα Δράκου στην πρώτη ημιτελική σειρά των 50μ. ύπτιο, αλλά δεν στάθηκε αρκετή  για να της δώσει την πρόκριση για τον αυριανό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γλασκώβης.

Σε αντίθεση με τον πρωινό προκριματικό, όπου έμεινε πολύ χαμηλά με 28.53 και πέρασε από το... παράθυρο, χάρη στην απόσυρση της Ρωσίδας Μαρία Καμένεβα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια το απόγευμα πλησίασε πολύ το ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ (28.00), τερματίζοντας πέμπτη σε 28.08.

Με την επίδοση αυτή η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού κατετάγη 10η στο σύνολο, καθώς η οκτάδα του τελικού «έκλεισε» κάτω από τα 28΄΄ (η Ιταλίδα Ζόφκοβα πέρασε όγδοη με 27.94). Ταχύτερη των ημιτελικών ήταν η Βρετανή Τζόρτζια Ντέιβις με 27.46, αρκετά πιο αργά από το ρεκόρ αγώνων που πέτυχε το πρωί (27.21).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις