Blackstone, KKR: Aποσύρθηκαν από την εξαγορά της Univision

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 11:46
A- A A+

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ από τον όμιλο εξαγοράς της Univision Communications Inc. του μεγαλύτερου ισπανόφωνου τηλεοπτικού δικτύου στις ΗΠΑ, η Kohlberg Kravis Roberts & Co. και η Blackstone Group LP, στον οποίο συμμετείχε και η Grupo Televisa SA, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Oι εταιρείες επενδύσεων εγκατέλειψαν τον όμιλο Televisa εξ αιτίας διαφωνίας για το πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η προσφορά, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η Univision με έδρα το Λος Αντζελες των ΗΠΑ, της οποίας οι μετοχές σημείωσαν σήμερα πτώση 4,4%, έχει χρηματιστηριακή αξία 10,3 δισ. δολάρια.

Η απομάκρυνση της KKR και της Blackstone ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες της Televisa που εδρεύει στο Μέξικο Σίτι, να επεκταθεί στις ΗΠΑ μέσω της εξαγοράς της Univision. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Univision, Jerrold Perenchio, ενδέχεται τώρα να δείξει απροθυμία στην προσφορά που θα δεχθεί και τώρα θα είναι χαμηλότερη των 13 δισ. δολ., όπως εκτιμά μερίδα οικονομικών αναλυτών.

Ο εκπρόσωπος της Blackstone, John Ford, δεν βρέθηκε για να σχολιάσει το θέμα, ενώ η εκπρόσωπος της KKR, Ruth Pachman αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, όπως έκανε και η εκπρόσωπος της Univision, Stephanie Pillersdorf.

Οι μετοχές της Univision υποχώρησαν τα μέγιστα σε 10 μήνες και κατά 1,56 δολ., φθάνοντας στα 33,84 δολ. η μία στη Ν. Υόρκη, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Wall Street Journal», ότι η εταιρεία δέχθηκε προσφορές εξαγοράς στην τιμή των 35,40 δολ. ανά μετοχή, τη χαμηλότερη που έκλεισε στις 20 Ιουνίου.

Δεύτερος όμιλος εταιρειών, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Haim Saban και η Providence Equity Partners Inc., έχουν ήδη κάνει προσφορά εξαγοράς της Univision, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες.

ΠΗΓΗ: Bloomberg News

Προτεινόμενα για εσάς