Σε καλύτερες συνθήκες ο Δ. Κουφοντίνας: Μετήχθη στις αγροτικές φυλακές Βόλου

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 12:43
UPD:16:35
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών θυμάτων της οργάνωσης, μετήχθη στις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, δηλαδή εργάζονται κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

A- A A+

Στις αγροτικές φυλακές του Βόλου που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή μετήχθη σήμερα το πρωί ο καταδικασμένος για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών θυμάτων της οργάνωσης, μετήχθη στις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές, έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου, όπως ο Κορυδαλλός.

Ήδη ο Δημήτρης Κουφοντίνας το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες, έχοντας εξέλθει της φυλακής για διαστήματα 48 ωρών.

Σύμφωνα με την νομοθεσία για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή πρέπει να προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου. 

Σε σχόλιό του μέσω Twitter, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μεταγωγή «στα μουλωχτά, ενώ η Ελλάδα θρηνεί».

«Ανίκανοι να προστατέψετε τους πολίτες και να αντιδράσετε στοιχειωδώς στην καταστροφή, ικανότατοι στο να κάνετε τη μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση, μεταφέροντας σε φυλακές πολυτελείας τον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα. Δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα», σημείωσε επίσης μέσω Twitter η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τηρήθηκε η νομιμότητα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή