Αλαβάνος: Ακτίδα αισιοδοξίας από το φοιτητικό κίνημα

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 16:18
A- A A+

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί στα θέματα της Παιδείας, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε να καταργηθεί το όριο του «10» για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, ενώ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να συνταχθεί μαζί του ώστε, όπως είπε, να μην εισχωρήσουν στα πανεπιστήμια τα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Είναι όλα μαύρα στη χώρα μας, αλλά υπάρχει ακτίδα αισιοδοξίας που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου, στη Σταδίου, στο Σύνταγμα. Σήμερα η Βουλή έχει περικυκλωθεί από χιλιάδες φοιτητές που δίνουν τη μεγάλη μάχη για ένα καλύτερο αύριο και αυτές οι κινητοποιήσεις έχουν σχέση με το μέλλον και τη δημοκρατία στη χώρα μας. Το φοιτητικό κίνημα που αναπτύσσεται έχει τις δικές του πηγές και τα δικά του οράματα. Είναι μεγάλη νίκη που αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περάσει με κατεπείγουσες διαδικασίες, όπως ήθελε να κάνει η κυβέρνηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Αλαβάνος.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αλαβάνος, έκανε λόγο «για συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων, για ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και στοιχεία υποβάθμισης της δημοκρατίας που δημιουργούνται», καλώντας παράλληλα «σε κοινή δράση όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν -όπως είπε- να βάλουν φρένο σε αυτές τις αυταρχικές λογικές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή