Στίβος: Με Φιλιππίδη η τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 19:04
UPD:19:06
EPA/SRDJAN SUKI
A- A A+

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα είναι ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βερολίνου (6-12), το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας.

Η γιορτή με την οποία θα ανοίξει το κορυφαίο γεγονός της θερινής περιόδου, θα λάβει χώρα στο «european mile» στην Breitscheidplatz, όπου θα φιλοξενηθούν όλες οι εκτός σταδίου δραστηριότητες της διοργάνωσης.

Ο Φιλιππίδης θα γίνει κομμάτι μιας ανθρώπινης αλυσίδας, αθλητών από τις 51 χώρες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, αλλά και εθελοντών, η οποία θα εκτείνεται έως τα πρώτα μέτρα της διαδρομής του Μαραθωνίου. 

Οι Γερμανοί ποντάρουν πολλά στη δραστηριότητα που θα υπάρχει στο «european mile», αφού θωρούν πως η πόλη πρέπει να ζήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τόσο στο Ολυμπιακό στάδιο, όσο και στους δρόμους της.

Έτσι, οι απονομές των νικητών, ο προκριματικός της σφαιροβολίας ανδρών, αλλά και οι αγώνες δρόμου θα έχουν επίκεντρο την Breitscheidplatz.

Ο Φιλιππίδης θα λάρει μέρος στο έκτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του και θα γίνει ο μοναδικός Ελληνας που έχει πετύχει κάτι ανάλογο. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις