Στο προσεχές εξάμηνο προκήρυξη 25 θέσεων στο «Μητέρα»

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 17:47
UPD:19:20
A- A A+

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μαρία Δαμανάκη, επισκέφθηκε σήμερα, το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», προκειμένου να συναντηθούν με τους απεργούς εργαζόμενους και τη διοίκηση του Κέντρου, καθώς και με τον υφυπουργό Πρόνοιας, Γ. Κωνσταντόπουλο, που είχε προσέλθει στο Ιδρυμα.

«Οπως προκύπτει και παραδέχθηκε και ο αρμόδιος υφυπουργός, από το 2003 και έπειτα, καμία πρόσληψη δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Κέντρο. Οι ελλείψεις είναι οξύτατες και οι συνέπειές τους απάνθρωπες για τα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται. Το υπάρχον προσωπικό, κάνει ό,τι καλύτερο περνά από το χέρι του για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα... Ο υφυπουργός, υπεσχέθη σήμερα, ότι μέσα στο προσεχές εξάμηνο θα προκηρυχθούν οπωσδήποτε, 25 απολύτως αναγκαίες θέσεις. Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση στενά.

Τόσο στην υπόθεση των προσλήψεων προσωπικού, απαραίτητου για τη λειτουργία του Ιδρύματος, όσο και στην υπόθεση της αλλαγής του νομικού πλαισίου για την επίσπευση των διαδικασιών υιοθεσίας παιδιών και αναδοχή από οικογένειες, η κυβέρνηση έχει να επιδείξει πρωτοφανή και αχαρακτήριστη ολιγωρία, όπως και απάνθρωπη αδιαφορία», σχολίασε η κα Δαμανάκη.

Εν τω μεταξύ, μετά από δημοσιεύματα για τις συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Βρεφών παραιτήθηκε, για λόγους ευθιξίας, η πρόεδρος του Ιδρύματος Μάρω Κοντού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή